Syyskuun luetut

21.12


Tervemenoa syyskuu!

Olipa taas kuukausi. 8 luettua kirjaa, 3 kuunneltua äänikirjaa. Joukossa oli pieniä pettymyksiä, mutta myös huikean hyviä kirjoja.


Antti Aro, Antti Tuisku & Anton Vanha-Majamaa: Antti Tapani (äänikirja)

Kuukauden aloittanut Antti Tapani oli yksi pettymyksistä. Antti Tuiskun elämäkerta oli sisällöltään kiinnostava ja hyvä, mutta rakenne laski fiilistä roimasti. Kysymys-vastaus-muotoon kirjoitettu teksti ei vain toiminut, varsinkaan äänikirjana. 

★★★Karen Cleveland: Koko totuus

Syksyn uutuus Koko totuus räjäytti potin ja oli ihan mielettämön koukuttavaa ja jännittävää luettavaa. Kirja on vakoojajännäri, jonka päähenkilönä on ihan tavallinen (tai ainakin melkein tavallinen) äiti, joten se tuo vakoojajuttuihin uutta kulmaa. Toimii!

★★★★★Tiina Raevaara: Yö ei saa tulla

Tiina Raevaaran Yö ei saa tulla on varmaan ihan hyvä genrensä edustaja, jos tästä genrestä vain pitää. Minulle tummasävyinen kauhukirja oli liian synkkä ja ahdistava, enkä kokenut sitä omakseni. Taisipa kirja tulla vähän yöuniinkin. 

★★★Gaël Faye: Pienen pieni maa

Upea kirja! Pienen pieni maa kertoo Burundin sisällissodasta ja Ruandan kansanmurhasta 10-vuotiaan burundilaispojan näkökulmasta. Ei mikään helpoin tai mukavin kirja, mutta niin tärkeää luettavaa. Kirja on myös kieleltään kaunis. Pienen pieni maa on tässä kuussa lukemistani paras. 

★★★★★Audrey Niffenegger: Aikamatkustajan vaimo

Tämä kirja pääsi uusintakierrokselle. Olen lukenut teoksen vuosia sitten ja pidin siitä jo silloin valtavasti. Nyt halusin kokeilla, pitäisinkö kirjasta edelleen - ja pidin. Kirja on vähän kuin aikuisten satu: maaginen, lämminhenkinen ja koskettava. 

★★★★★

» Koko arvio tulee myöhemmin


Dion Leonard: Gobi - Tositarina pienen koiran uskomattomasta matkasta

Eläintarina ja tositarina, mitä muuta voi toivoa. Koskettava tarina pienen Gobi-koiran matkasta ultrajuoksija Dion Leonardin elämään oli kiinnostavaa luettavaa. 

★★★★Ben Kalland: Vien sinut kotiin

Jehovan todistaja Markuksesta ja hänen sisaruksistaan kertova Vien sinut kotiin oli ehdottomasti yksi parhaista syyskuussa lukemistani kirjoista. Hieno, todentuntuinen tarina, upeaa kieltä ja kaunista musiikin kuvausta. 

★★★★★Melba Escobar: Kauneussalonki

Tämä oli kuukauden toinen pettymys, mikä on sääli, sillä kirja oli oikein hyvä. Se kertoo karulla tavalla naisten asemasta Kolumbiassa. Pettymys kirja oli siksi, että sen kansikuva ja takakannen teksti johtivat pahasti harhaan. Kuvittelin saavani kepeän jännityskirjan, mutta sainkin jotain ihan muuta. 

 ★★★Ville Similä & Mervi Vuorela: Ultra Bra - Sokeana hetkenä (äänikirja)

Kuukauden toinen bändi-/artistikirja. Ultra Bra -elämäkerta toimi selvästi paremmin kuin alkukuusta luettu Antti Tapani. Kirja oli taidolla koottu: perinteinen bändikirja, mutta kuitenkin niin kovin paljon enemmän. 

★★★★Jussi Adler-Olsen: Vanki

Adler-Olsen oli minulle uusi tuttavuus, johon tykästyin kovasti. Vanki oli kohtalaisen tyypillinen dekkari, mutta erittäin hyvin toimiva sellainen. Erityispisteet mahtavista henkilöistä, joihin kiintyi jo ensimmäisen kirjan aikana. Odotan, että pääsen lukemaan sarjaa lisää!

★★★★Inka Nousiainen: Kirkkaat päivä ja ilta (äänikirja)

Kaunis, pieni kirja. En oikein tiennyt mitä odottaa, mutta kulutin runsaat neljä tuntia mainiossa seurassa. Toimi kuunneltuna erinomaisesti, lukija sopi hyvin tähän haikean kauniiseen tekstiin. 

★★★★

You Might Also Like

0 comments