Kesäkuun luetut

18.18


Kesäkuussa tuli luettua paljon, joten hyvä lukutahti jatkui. Luin kaikkiaan kymmenen kirjaa, joista kaksi tuli kuunneltua äänikirjoina. Kuukauden aikana tuli luettua tosi hyviä kirjoja, mutta myös hiukan heikompia. Kuukauden paras oli ehdottomasti Trevor Noahin Laiton lapsi.

Kesäkuussa luin seuraavat:

Lucinda Riley: Kuun sisar

Seitsemän sisarta -sarjan viides osa vei Espanjaan ja tutustutti romanikulttuuriin ja flamenco-tanssiin. Kirja oli jälleen viihdyttävä ja mielenkiintoinen, mutta turhan pitkä. Historian ja nykypäivän tapahtumien yhdistäminen toimii, mutta valitettavasti sarjan kirjat alkavat toistaa itseään.

★★★★

» Lue koko arvio


Tiina Lehikoinen: Kukkien kapina - yökertomuksia

Lehikoisen novellikokoelman piti tarjota uusia tulkintoja klassikkosaduista, mutta ihan en vakuuttunut. Kirja alkoi lupaavasti, prologi oli hyvä, mutta sen jälkeen kirja oli lähinnä hämmentävä. Tunsin itseni tyhmäksi, sillä en ymmärtänyt moniakaan novelleja. Klassikkosatuja niistä oli vaikea tunnistaa.

★★

» Koko arvio tulee myöhemmin


Charlie Mackesy: Poika, myyrä, kettu ja hevonen

Mikä ihana kirja tämä olikaan! Poika, myyrä, kettu ja hevonen on oikeastaan jo enemmän taidetta kuin pelkkä kirja. Upeita kuvia ja sympaattisia ajatuksia täynnä oleva kirja, joka sopii luettavaksi niin lapselle kuin aikuisellekin.

★★★★★

» Lue koko arvio


Jenni Multisilta: Yksi teistä kuolee (äänikirja)

Multisillan esikoisteos on psykologinen trilleri, jossa keritään auki vanhoja tapahtumia. Kirjan tunnelma on hieno, tapahtumapaikka osuva ja sen teemat mielenkiintoisia ja tuoreita. Valitettavasti formaatti ei antanut kirjalle oikeutta ja juonen perässä oli vaikea pysyä. Suosittelen lukemaan ihan perinteisenä kirjana.

★★★

» Lue koko arvio


Unna Lehtipuu & Merja Mähkä: Sijoittajaksi 7 päivässä (äänikirja)

Lehtipuun ja Mähkän teos kertoo sijoittamisen perusteet selvästi ja niin yksinkertaisesti kuin se on mahdollista. Kirja toimii mainiosti äänikirjana ja on kirjoitettu ja luettu jotenkin todella kivalla ja helposti kuunneltavalla tyylillä. Sisällöllisesti kirja antaa hyvän peruspaketin sijoittamisen aloittamiseen.

★★★★

» Lue koko arvio


Alan Bradley: Piiraan maku makea

11-vuotiaasta Flaviasta kertovan dekkarisarjan avausosa on kanneltaan kaunis ja tarinaltaankin varmasti monen mieleen, mutta minun sarjani tämä ei taida olla. En jaksanut kovasti innostua 50-luvun Englantiin sijoittuvasta agathachristiemäisestä tarinasta, jonka päähenkilönä seikkailee epäuskottava, pikkuvanha tyttö.

★★★

» Koko arvio tulee myöhemmin


Trevor Noah: Laiton lapsi

Trevor Noahin omaelämäkerta on monella tavalla hieno kirja. Laiton lapsi kertoo elämästä apartheidin ajan Etelä-Afrikassa henkilökohtaisesti ja ymmärrettävästi. Tärkeässä roolissa on myös Noahin päättäväinen ja voimakastahtoinen äiti, ja pojan suhde äitiinsä. Noah kirjoittaa taitavasti ja mukaansatempaavasti, mikä tekee kirjan lukemisesta miellyttävää, vaikka se käsitteleekin vakavia aiheita.

★★★★★

» Lue koko arvio


Adrian McKinty: Ketju

Kesän odotetuin trilleri Ketju alkaa tilanteesta, jossa Rachel saa tietää, että hänen tyttärensä on kidnapattu. Rachelin on kidnapattava jonkun toisen lapsi, jos hän haluaa saada tyttärensä takaisin. Miten kutkuttavan jännittävä asetelma, joka todella toimi. Vetävä ja jännittävä trilleri, joskin puolivälissä oli vähän tyhjäkäyntiä ja loppu meni hitusen överiksi.

★★★★

» Lue koko arvio


Karen Thompson Walker: Ihmeiden aika

Mitä tapahtuu, kun maailman pyörimistahti hidastuu? Näin käy kirjassa Ihmeiden aika. Tilanne on mielenkiintoinen ja sen vaikutuksia ei tulisi ajatelleeksi. Thompson Walker kirjoittaa tyylikästä tekstiä lapsipäähenkilön näkökulmasta ja kirja on kaiken kaikkiaan aika hyvä.

★★★★

» Lue koko arvio


Daniel Cole: Marionetti

Daniel Colen Räsynukke oli huikea, mutta trilogian toinen osa Marionetti tuotti pienen pettymyksen. Vain pienen, sillä hyvä tämäkin oli, muttei yltänyt aivan avausosan tasolle. Marionetti käynnistyi vähän hitaasti, mutta kun vauhtiin päästiin, mentiin aika lujaa. Ovela juoni jälleen eikä ihan perinteisin, ruumiita säästelemättä.

★★★★

» Lue koko arvio

You Might Also Like

4 comments

  1. Paljon sait kuukaudessa luettua!
    Mukana minullekin tuttuja, hyviä kirjoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän hyvä lukutahti on kieltämättä ollut tässä touko-kesäkuussa ja se toivottavasti jatkuu nyt lomaillessa. :)

      Poista
  2. Jee, en ookaan ainut, jonka mielestä Flavia on epäuskottava hahmo. Mää en päässy 50 sivua pidemmälle, ku se tökki niin paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, et todellakaan. Mä en ehkä aivan ymmärtänyt, miksi tätä sarjaa hehkutetaan niin paljon, mutta hyvä se tietysti on, että on olemassa erilaisia kirjoja. :)

      Poista