Unna Lehtipuu & Merja Mähkä: Sijoittajaksi 7 päivässä

21.33


Alma Talent, 2019. 201 sivua. 
Äänikirja 5 h 35 min, lukija Maija Lang. 

Bongasin tämän kirjan Storytellin listalta, kun etsin uutta kuunneltavaa. Sijoittamisen aloittaminen on kiinnostanut minua pitkään, joten kun aihe kiinnosti, nappasin kirjan kuunteluun sen enempää ennakkoon tutustumatta.

Sijoittajaksi 7 päivässä on kahden naisen kirjoittama ja naisen lukema kirja. Teos on kirjoitettu inspiroivasti ja toimii mainiosti kuunneltuna. Itse asiassa kirja tuntuu siltä kuin se olisi kirjoitettu äänikirjaa ajatellen. Teksti on rentoa eikä turhan virallista, joten sitä on kiva kuunnella ja asioita oppii ihan huomaamattaan.

Teksti on jaoteltu teoksen nimen mukaisesti seitsemään lukuun, seitsemään päivään. Kunakin päivänä käsitellään uutta sijoittamiseen liittyvää asiaa tai teemaa, ja hyvä keino olisikin kuunnella aina yksi luku päivässä. Silloin asioiden omaksuminen olisi helpompaa. Itse kuuntelin useita lukuja päivässä ja huomasin, että jossain kohtaa uudet asiat alkoivat mennä vähän ohi - olisin tarvinnut enemmän aikaa sisäistää ne.

Kirjasta saa nopean katsauksen siihen, mitä sijoittaminen on ja mitä mahdollisuuksia se avaa. Mukana on paljon kirjailijoiden omia kokemuksia ja myös monet muut sijoittajat pääsevät ääneen. Teos on pintaraapaisu, eikä ehkä nimestään huolimatta tee sinusta sijoittajaa seitsemässä päivässä. Itse en ainakaan kokenut, että olisin kirjan jälkeen ollut valmis sijoittamaan, mutta toisaalta teoksen lopussa oli hyviä lukuvinkkejä, joiden kanssa aiheeseen voi perehtyä lisää.

Vaikka sijoittamista ei pelkästään tämän kirjan pohjalta pystyisikään aloittamaan, Sijoittajaksi 7 päivässä toimii kuitenkin mainiona katsauksen sijoittamisen aloittamiseen. Uskon, että tämä kirja innostaa monia aloittamaan sijoittamiseen tai vähintäänkin tutustumaan sijoittamiseen lisää - niin kannustavasti se on kirjoitettu. Tällaisia helposti lähestyttäviä lyhyitä kansantajuista kirjoja vaikeiksi mielletyistä aiheista kaivattaisiin ehdottomasti lisää.

You Might Also Like

0 comments