Charlie Mackesy: Poika, myyrä, kettu ja hevonen

16.42


Nemo, 2020. 123 sivua. 
Alkuteos The Boy, the Mole, the Fox and the Horse, 2019. Suomentanut Juhani Lindholm. 

Mikä ihana, ihana kirja! Poika, myyrä, kettu ja hevonen kiinnitti huomioni kauniilla kannellaan ja jo sen perusteella olin melko varma, että rakastan tätä.

Teos on erikoinen. Se ei oikeastaan ole vain kirja, se on taidetta. Charlie Mackesyn teoksessa ihastuttava tarina ja upeat kuvat ovat molemmat yhtä tärkeässä roolissa. Kirja on täynnä toinen toistaan hienompia kuvia: luonnoksenomaisia piirroksia, kuten kannessa, ja vesiväreillä maalattuja taianomaisia kuvia.

Kuvat ja teksti kertovat kaunista tarinaa pojasta, myyrästä, ketusta ja hevosesta, jotka tekevät yhteistä matkaa ja keskustelevat elämän suurista asioista. Puhutaan rakkaudesta ja ystävyydestä, elämänarvoista, syvällisistä ja vähän vähemmän syvällisistä - kuten kakusta. 

Tekstiä on lopulta varsin vähän ja kirjan lukee nopeasti, mutta sitä tekee mieli selailla useampaankin otteeseen. Kauniita kuvia voisi jäädä tuijottamaan pidemmäksikin aikaa.Poika, myyrä, kettu ja hevonen on ihastuttava kirja, joka sopii niin lapselle kuin aikuisellekin. Joissain kirjastoissa tämä on luokiteltu lastenkirjaksi, mutta yhtä hyvin tämä sopii aikuisen hyllyyn.

Teos on myös mainio lahjakirja, ja sellainen, jonka itsekin taidan hankkia omaan hyllyyni, jotta voin sitä rauhassa aina uudestaan ja uudestaan selata.

Kirjan ovat lukeneet myös muun muassa: 

  • Hemulin kirjahylly -blogin Henna, jonka mielestä kyseessä on järisyttävä kirja kaikenikäisille.
  • Tuijatan kulttuuripohdintoja -blogin Tuijata, joka nautti kirjan kuvista, mutta jolle ajatelmat tuntuivat latteilta ja amerikkalaisilta. 
  • Luetut.net-blogin Mari, jonka mielestä jokaisen pitäisi kokea tämä hurmaava kirja itse.  

You Might Also Like

0 comments