Lucinda Riley: Kuun sisar

20.36


Bazar, 2020. 781 sivua. 
Alkuteos The Moon Sister, 2018. Suomentanut Hilkka Pekkanen. 

Seitsemän sisarta -sarja on edennyt viidenteen osaan. Olin lukenut neloskirjan vasta hiljattain, joten pelkäsin hieman, tartuinko seuraavaan turhan äkkiä. Pelko oli turha, sillä olihan tämä taas hyvä.

Kuun sisar seuraa Tiggy-sisaren matkaa sukuhistoriansa selvittämisessä. Tiggy on sisarusparven toiseksi nuorin ja tekee eläinsuojelutyötä Skotlannin erämaassa. Muiden siskojen tavoin Tiggy saa vihjeitä syntyperästään, ja selviää, että hänellä on espanjalaiset romanijuuret.

Tiggy matkustaa Espanjaan Sacromonteen perehtymään aiheeseen tarkemmin, kun selviää, että sukulaisten joukosta löytyy muun muassa Espanjan tunnetuin flamencotanssija.

Lucinda Riley on jälleen kirjoittanut kiinnostavan ja viihdyttävän kirjan. Minulla oli entuudestaan hyvin vähän tietoa Espanjan romaneista ja flamenco-tanssista, joten Rileyn kirja vei minut aivan uusiin maailmoihin. Päädyin myös googlailemaan teemasta lisää - kuten niin monen muunkin sarjan kirjan jälkeen. Tämä on mielestäni yksi tämän sarjan parhaista puolista: Riley yhdistelee historiaa ja todellisia asioita viihteelliseen tarinaan niin kiinnostavasti, että se usein kannustaa tutustumaan aiheeseen tarkemmin.

Kuun sisaren tarina on siis viihdyttävä ja mainio lukuromaani, mutta kärsii genrelleen tyypillisesti ajoittaisesta epäuskottavuudesta - varsinkin, kun ajatellaan ihmissuhteita ja romansseja. Lisäksi miinuksena on sanottava, että Kuun sisarella oli pituutta hippusen liikaa. Lähes 800 sivua oli aika paljon, ja ehkä nyt jo alkaa hieman tuntua siltä, että tarinat toistavat toisiaan.

-

Helmet-lukuhaasteessa 2020 kirja sopii ainakin kohtiin:
7. Kirjassa rikotaan lakia
9. Kirjassa kohdataan pelkoja
24. Kirja kirjailijalta, joka on kirjoittainut yli 20 kirjaa
25. Kirjassa ollaan saarella (Iso-Britanniassa)
30. Kirjassa pelastetaan ihminen
34. Kirjan nimessä on luontoon liittyvä sana
35. Kirjassa käytetään sosiaalista mediaa
38. Kirjan kannessa tai kuvauksessa on puu
39. Kirjassa lennetään (lentokoneella)
41. Kirjassa laitetaan ruokaa tai leivotaan
42. Kirjassa on isovanhempia
44. Kirjassa on kirjeenvaihtoa
49. Vuonna 2020 julkaistu kirja

Kirjan on lukenut myös muun muassa:

  • Elämä on ihanaa -blogin Mannilainen, jonka mielestä Riley kirjoittaa ihania satuja aikuisille. 

You Might Also Like

0 comments