Joulukuun luetut

21.04


Vuoden viimeinen kuukausi alkaa olla ohitse. Joulukuu oli minulle hyvä lukukuukausi, koska sain viettää viikon verran joululomaa - ja luin siinä ajassa kolme ja puoli kirjaa.

Kaikkiaan luin joulukuun aikana yhdeksän kirjaa, joista kaksi tuli kuunneltua äänikirjana.

Joulukuun paras oli Bea Uusman Naparetki.

Kuukauden aikana luin seuraavat:

Essi Paju: Koskenniskan naapurissa

Viihdyttävä hepparomaani palautti minut ajassa runsaat 15 vuotta taaksepäin nuorten hevoskirjojen pariin. Koskenniskan naapurissa on tosin aikuisille suunnattu kirja, mutta aivan samankaltainen kuin ne lapsena ja nuorena luetut hevoskirjat, joissa on paljon (epäuskottavia) käänteitä, jännittäviä tapahtumia, komea poika ja upeita hevosia. Tykkäsin kovasti!

★★★★Cristina Sandu: Vesileikit

Tämä pieni teos oli kokoaan suurempi. Odotukset eivät olleet suuret, mutta sain sitäkin enemmän. Kirja ei päästänyt lukijaa helpolla ja jäi pyörimään mieleen pitkäksi aikaa. Lukiessa arvotin lukukokemuksen neljän tähden veroiseksi, mutta nyt mietin, olisiko kirjalle pitänyt kuitenkin antaa täydet viisi. 

★★★★Anna Perho: Antisäätäjä (äänikirja)

Anna Perho lupaa, että kun olen lukenut tämän kirjan, minulla ei ole enää koskaan kiire. Ei pidä paikkaansa. En ehkä ollut ottanut selvää siitä, mistä tässä kirjassa on oikeasti kyse, mutta se ei ollut lainkaan sellainen kuin oletin. Kirja on kovin selvästi urakeskeisen ihmisen kirjoittama ja käsittelee käytännössä ainoastaan sitä, miten toimia, jos töiden kanssa on kiire. Hyviä vinkkejä varmasti niitä tarvitseville, mutta minä en osunut kohderyhmään. 

★★★

» Pidempää arviota ei ole tulossa


Anni Saastamoinen: Sirkka (äänikirja)

Sirkka on saanut kovasti ylistystä, minulle se oli ihan ok. En vihannut, en rakastanut. Hymähtelin hetkittäin, joten osa huumorista upposi. Äänikirjatoteutus Pirjo Heikkilän lukemana toimi. 

★★★

» Koko arvio tulee myöhemmin


Alan Moore & David Lloyd: V niin kuin verikosto

Luin tämän Helmet-lukuhaasteen kohtaan jossa piti löytää kirja, josta tehdyn elokuvan on nähnyt. V niin kuin verikosto on hieno leffa, mutten muistanut siitä enää juuri mitään. Sarjakuva tuntui siis tuoreelta. Tuli kuitenkin taas todettua, ettei sarjakuva vain ole minulle sopivin kirjallisuudenlaji - en nauttinut tästä niin paljon kuin se olisi ansainnut. 

★★★★

» Pidempää arviota ei ole tulossa


Jussi Adler-Olsen: Pullopostia

Ah, Osasto Q -sarjan kolmas osa oli taattua laatua. Hyytävän karmiva jännäri, hupaisat henkilöhahmot, paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Adler-Olsenin teemat ovat kyllä näissä kirjoissa harvinaisen kamalia, joskin mielenkiintoisia. 

★★★★Bea Uusma: Naparetki - Minun rakkaustarinani

Tämä kirja oli huikea! Kuvittelin, etten voisi pitää 1800-luvulla tapahtuneesta naparetkestä kertovasta kirjasta. Olin väärässä. Bea Uusman oma intohimo aihetta kohtaan on niin valtaisa, että se ryöppyää myös lukijan niskaan. On todellinen taito saada lukija rakastamaan kirjaa, jonka aiheesta hän ei ole kiinnostunut. Ekstrapisteet hienosti taitetusta teoksesta. 

★★★★★Lauren Beukes: Zoo City

Tämän kirjan lukemista olin odottanut pitkään ja joululomalla oli vihdoin sopiva aika. Fantasiaa ja todellisuutta yhdistelevä kirja oli todella omituinen, hyvällä tavalla. Erikoisin lukukokemus hetkeen. 

★★★★

» Koko arvio tulee myöhemmin


Emma Puikkonen: Eurooppalaiset unet

Rakastin keväällä Puikkosen tuoreinta kirjaa Lupausta, joten odotin tältäkin paljon. Kyseessä oli kovin erilainen kirja kuin kirjailijan uusin, mutta kiinnostava ja hieno tämäkin. Eurooppalaiset unet ei ehkä avautunut minulle heti yhtä hyvin kuin Lupaus, enkä saanut siitä lukuhetkellä ihan samanlaista täydellisyyden fiilistä vaan kirja vaati vähän sulatteluaikaa. 

★★★★★

» Koko arvio tulee myöhemminYou Might Also Like

0 comments