Heinäkuun luetut

18.09

 

Heinäkuussa olin kesälomalla, enkä varmaan koskaan ole viettänyt näin rauhallista lomaa. Suurin osa lomasta kului mökillä, joten aikaa lukemiselle oli - jopa niin paljon, että loppulomasta lukeminen ei oikein enää edes maistunut. 

Alkulomasta tuli kuitenkin luettua melkoista vauhtia ja yhteensä luin heinäkuussa 12 kirjaa. Mukaan mahtui monenlaista kirjallisuutta ja myös erittäin hyviä kirjoa. 

Kuukauden paras oli Stephen Kingin 22.11.63.

Heinäkuussa luin seuraavat: 


Steinunn Sigurdadottir: Heida - lammaspaimen maailman laidalta 

Odotin kirjalta kiinnostavaa kuvausta lammastilallisen elämästä, tarinointia Islannin kauniista luonnosta ja tuossa mielenkiintoisessa maassa asumisesta. Sain sitä, vähän, mutta aika paljon myös kunnallispolitiikan käänteitä, joita en osannut odottaa. Kirjan sisältö oli periaatteessa kiinnostavaa, mutta sitä ei mielestäni esitetty parhaalla mahdollisella tavalla. 

★★★

» Lue koko arvio


Johanna Vuoksenmaa: Pimeät tunnit

Vuoksenmaan esikoisromaani sijoittuu 70-luvulle sähkölakkojen aikaan. Kirja on hyvä, ja hienolla tavalla arkinen. Siinä tavallisille ihmisille tapahtuu tavallisia asioita, joten se on helposti lähestyttävä ja samaistuttava.

★★★★

» Lue koko arvio


Daniel Cole: Loppupeli

Räsynukke-trilogian viimeinen osa on hyvä, mutta astetta perinteisempi dekkari kuin sarjan avaus ja toinen osa olivat. Hyvät henkilöhahmot kuitenkin paikkaavat, vaikkei juoni vedäkään ihan niin hyvin kuin aiemmissa. 

★★★★



Essi Paju: Koskenniskan naisia

Hevosaiheisen viihderomaanisarjan toinen osa oli yhtä hyvä kuin sarjan avausosakin. Se tuo mieleen nuorena luetut hepparomaanit, jotka ovat täynnä suhdekiemuroita ja hevosentuoksua. Aika ennalta-arvattavaa ja höttöistä, mutta niin viihdyttävää ja hymyilyttävää. 

★★★★

» Lue koko arvio


Tove Jansson: Muumipeikko ja pyrstötähti

Kauan siinä kesti, ennen kuin sain luettua ensimmäisen Muumi-kirjani, ja olihan tämä nyt tosi ihana! Janssonin tekstiä on ilo lukea ja Muumit kaikessa sympaattisuudessaan ja elämänviisaudessaan toimivat aina. Kuvitus on myös kaunista. 

★★★★

(Ei pidempää arviota)


Koko Hubara: Ruskeat tytöt (äänikirja)

Hubaran esseekokoelma on kirja ruskealta tytöltä ruskeille tytöille. Se käsittelee elämän eri aihealueita näkökulmasta, jossa etninen tausta on koko ajan läsnä. Aihe on tärkeä, ja huomaan monen asian kohdalla hämmästeleväni, miten tilanne voi olla tällainen. 

★★★★

» Koko arvio tulee myöhemmin


Haruki Murakami: Tanssi, tanssi, tanssi

Tanssi, tanssi, tanssi on itsenäinen jatko-osa Suurelle lammasseikkailulle, joka ei ollut suosikkejani. Tartuin tähänkin teokseen siis hieman epäilevin miettein. Pidin tästä kyllä, mutta en pystynyt täysin uppoutumaan ajoittain varsin hidastempoiseen tarinaan. 

★★★★



Michael Zadoorian: Viimeinen loma

Koskettava tarina siitä, miten kahdeksankymppinen pariskunta lähtee viimeiselle lomalleen. Nainen sairastaa syöpää ja miehellä on Alzheimer. Samanaikaisesti sekä humoristinen että surumielinen kirja on hieno road trip -tarina, jonka loppuratkaisu kuitenkin herättää aika ristiriitaisia tunteita. 

★★★★

» Lue koko arvio


Stephen King: 22.11.63

Olen lukenut tätä ennen vain yhden Kingin teoksen, mutta ihastuin jo silloin vaivattomaan kerrontaan, lämminhenkiseen tyyliin ja erinomaiseen henkilökuvaukseen. Kun aloin lukea tätä järkälettä, huomasin samojen asioiden toteutuvan myös tässä. Kirjassa aikamatkustetaan 60-luvulle, jossa olisi tarkoitus estää presidentti Kennedyn murha. Kirjan kannessakin näkyvästi esillä olevasta teemasta huolimatta teos on paljon muuta kuin Kennedyn murhaa. Itse asiassa tuo asia on kirjassa hyvin pienessä roolissa.

★★★★★


Catherine Isaac: Sinusta, minusta, kaikesta

Vaaleanpunaisen höttöisestä kannestaan huolimatta Sinusta, minusta, kaikesta ei ole aivan tyhjäpäinen viihderomaani. Se kertoo elämän hauraudesta ja siitä, miten kaikki ei aina mene niin kuin on ajatellut - ja miten kaikki ei aina ole myöskään mennyt niin, kuin on luullut. Ranskan kesäiselle maaseudulle sijoittuva kirja on viihdyttävä, ajatuksia herättävä ja tunnelmallinen. 

★★★★

» Koko arvio tulee myöhemmin


Jack Cheng: Kosmoksessa tavataan (äänikirja)

Ostin tämän kirjan kerran lahjaksi kummipojalleni, ja hän piti siitä kovasti. Halusin itsekin tietää, mistä kirjassa on kyse, joten otin sen kuunteluun. Kirja kertoo 11-vuotiaasta Alexista, joka tallentaa kaiken kokemansa kultaiseen iPodiin ja aikoo lähettää sen avaruuteen. Paljastuu, ettei Alexin elämä olekaan todellisuudessa ihan kovin helppoa. Vaikeitakin aiheita käsittelevä kirja on koskettava ja toimiva, joskin olisi ollut parempi luettuna kuin äänikirjana. 

★★★★

» Koko arvio tulee myöhemmin


Jenny Erpenbeck: Päivien loppu

Tätä kirjaa on paljon kehuttu, mutta valitettavasti en tavoittanut siitä kaikkea sitä, mitä arvioissa on ylistetty. Teos kertoo siitä, miten pienet valinnat voivat vaikuttaa elämän kulkuun. Se esittelee useita vaihtoehtoisia versioita päähenkilönsä elämästä aina vauvana kuolemisesta alkaen. Ajoittain kirja on todella hieno, mutta ajatus ei kanna aivan loppuun asti. Paikoitellen kirja on myös melko sekava ja vaikea seurata. 

You Might Also Like

2 comments

  1. Tuo mainitsemasi King on ainoa häneltä lukemani kirja, mutra se olikin sitten todella huikea stoori! En ole uskaltanut muuta häneltä vielä lukeakaan, kun pelkään pettyväni :) /Mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä hyvä! Itse olen lukenut myös Tervetuloa Joylandiin, josta tykkäsin siitäkin kovasti. Ihan yhtä hyvä se ei mun mielestäni ollut kuin tämä 22.11.63, mutta hyvä silti. Sen enempää Kingejä en ole itsekään lukenut, kun en pidä kauhusta. :)

      Poista