Kesäkuun lukumaraton, 16.6.

21.30


Hurjaa, en ole ikinä osallistunut lukumaratoneihin vaan katsellut aina hiukan kateellisena vierestä. En ole rohjennut, jos ei sitten kuitenkaan tule luettua "tarpeeksi".

Sehän on ihan tyhmä ajatustapa. Ei ole mitään määrää, joka pitäisi lukea - pääasiahan on, että vain lukee. Eikö niin?

Nyt siis rohkaistun ja lähden mukaan Sivujen välissä -blogin vetämään kesäkuun lukumaratoniin. Maratonin päivä on varsinaisesti huomenna eli lauantaina 16. kesäkuuta, mutta riittää kun osa 24 tunnin lukumaratonista ajoittuu tuon vuorokauden puolelle. Minä siis päätin aloittaa jo tänään ja starttaan lukumaratonin än - yy - tee - NYT, klo 21.30 perjantaina 15.6.

Tähän postaukseen päivitän lukemisen edistymistä ja maratonin päätyttyä sen, mitä tuli saatua aikaan.

Katsotaan kuinka ensikertalaisen käy.

***

23.30 - Sivuja luettuna yht. 100
Maratonin alku on sujunut lupaavasti. Pari ensimmäistä tuntia olen löhönnyt sohvalla, syönyt ananasta ja lukenut rennolla tahdilla kirjaa, samalla vilkuillen toisella silmällä tv:tä. Ei kai tätä alkua kannata turhan rankasti ottaa, niinhän se on oikeallakin maratonilla. Luettavaksi on valikoitunut P.Z. Reizinin Onnen algoritmi, jota olen lukenut jo monta päivää. 

01.00 - Sivuja luettuna yht. 181
Onnen algoritmi tuli luettua loppuun ja nyt on varmaan parempi alkaa nukkua. Jatketaan aamulla!

13.00 - Sivuja luettuna yht. 214 , äänikirjaa kuunneltuna 34 min
Tänään olen touhunnut paljon muuta kuin lukenut. Aloitin kuitenkin Märta Tikkasen Vuosisadan rakkaustarinan, jota olen kuunnellut 36 sivua. Lenkillä kuuntelin kesken ollutta JP Delaneyn kirjaa Edellinen asukas noin puolisen tuntia. 

17.30 - Sivuja luettuna yht. 353, äänikirjaa kuunneltuna 34 min
Sain loppuun Vuosisadan rakkaustarinan, mutta muuta ei nyt olekaan tullut luettua. Aikaa on kulunut ruuanlaittoon ja agilityn sm-kisastriimin katsomiseen.

21.30 - Sivuja luettuna yht. 419, äänikirjaa kuunneltuna 34 min
Illalla lukutahti hiljeni, alkoi lukeminen pikku hiljaa jo vähän kyllästyttää. Luin kuitenkin Hugh Howeyn Siiloa 66 sivua.

***

Yhteenveto:

P.Z. Reizin: Onnen algoritmi, 181 sivua
Märta Tikkanen: Vuosisadan rakkaustarina, 172 sivua
Hugh Howey: Siilo, 66 sivua
JP Delaney: Edellinen asukas, 34 minuuttia 

Yht. 419 sivua, 34 minuuttia 

Aikamoinen saldo, yllätin itseni. Oli mahtavaa rankan työviikon jälkeen vain rentoutua ja lukea. Mua on viime aikoina vähän ahdistanut, kun kirjahylly on täynnä kiinnostavia kirjoja, mutta lukemiselle ei tunnu olevan tarpeeksi aikaa. Nyt tuli korjattua sitä asiaa. 

Lukumaratonille osallistuminen oli hauskaa - ei jää viimeiseksi kerraksi! 

You Might Also Like

0 comments