Lokakuun luetut
16.13Lokakuu oli minulle kelvollinen lukukuukausi. Olin viikon lomalla, joten se vähän pelasti, mutta muutoin lukeminen oli melko vähäistä.
Luin kuitenkin kuukauden aikana hienoja kirjoja. Kuukauden paras oli Susanne Mauden Ennen kuin unohdat.
Lokakuussa luin seuraavat:
Valeria Luiselli: Kadonneiden lasten arkisto
Lokakuun aloitti Valeria Luisellin Kadonneiden lasten arkisto, joka olikin mielenkiintoinen lukukokemus. Kirja ei ole rakenteeltaan ja tyyliltään perinteisin, mutta pidin siitä kovasti. Teos kertoo perheen road tripistä Yhdysvaltojen halki ja Meksikosta rajan yli pyrkivistä pakolaislapsista.
Maja Lunde: Viimeiset
Maja Lunden ilmastokvartetin kolmas osa kertoo siitä, mitä ilmastonmuutos tekee eläinlajeille. Keskiössä ovat tässä tarinassa mongolianvillihevoset, mikä oli kiinnostavaa. Pidin tarinasta ja sen henkilöistä sekä erilaisten perhesuhteiden kuvauksesta, mutta jäin kaipaamaan hieman lisää siitä, miten ilmastonmuutos eläinlajeihin oikeasti vaikuttaa.
Lucinda Riley: Auringon sisar
Seitsemän sisarta -sarjan kuudes osa kertoo Electrasta, huumeriippuvaisesta sisaresta, joka lähtee etsimään juuriaan Keniasta. Odotin kirjaa, koska se sijoittuu Afrikkaan, mutta en saanut kirjalta sitä mitä olisin toivonut. Pidin siitä, ja tarina oli viihdyttävä, mutta Kenian kuvauksesta jäi puuttumaan jotain, tarina oli liian pitkä ja huumeriippuvuutta käsiteltiin jollain tavalla valistavalla otteella.
Oyinkan Braithwaite: Sisareni, sarjamurhaaja
Nigerialainen mustan huumorin sävyttämä romaani kertoo siskoksista, joista toinen on sarjamurhaaja. Odotin kirjalta aika paljon, mutta petyin sen kevyeeseen otteeseen. Kirja oli lyhyt ja nopeasti luettu, asiat vain tapahtuivat - olisin kaivannut vähän syvyyttä.
Susanne Maude: Ennen kuin unohdat
Kuukauden paras oli Susanne Mauden esikoisteos Ennen kuin unohdat. 60- ja 70-lukujen Turkuun sijoittuva tarina kertoo tyttöjen välisestä ystävyydesta ja siitä, mitä kaikkea ystävän kanssa voi jakaa. Nautin Mauden tekstistä: se on herkän kaunista, kirjan naishahmot hyvin kuvattuja ja tarina hyvällä tavalla arkinen.
Linda-Maria Roine: Mercedes Bentso: Totuus ja tunnustus (äänikirja)
Pidin kovasti Linda-Maria Roineen esikoisteoksesta Mercedes Bentso - ei koira muttei mieskään, joten odotin tätä hänen toista kirjaansa, joka on valikoima tekstejä muun muassa vähemmistöistä, oman tiensä löytämisestä ja vaikeuksista selviämisestä. Kirja ei ollut yhtä vaikuttava kuin Roineen aiempi teos, mutta rehellisen ja rohkean Roineen kuunteleminen on virkistävää ja silmiä avaavaa. Toimii hyvin äänikirjana.
0 comments