Marraskuun luetut

13.34


Kalenteri on ehtinyt jo melkein joulukuun puoliväliin asti, mutta vasta nyt saan aikaiseksi listata marraskuussa lukemani kirjat.

Marraskuu oli kohtalainen lukukuukausi. Lähdin loppukuusta reissuun, joka sisälsi pitkiä mannertenvälisiä lentoja. Kuvittelin että lukisin lennoilla satoja sivuja, mutta todellisuus oli toinen. Taisin lukea menomatkalla 50 sivua.

Kaikkiaan sain luettua marraskuussa viisi kirjaa, joista kaksi kuuntelin äänikirjoina.

Sisko Savonlahti: Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu (äänikirja)

Tätä kirjaa oli kovasti kehuttu, mutta minä en ehkä ollut ihan täysin oikeaa kohderyhmää. Kirjan kuunteli mielellään, mutta en kokenut sitä niin läheiseksi kuin moni muu oli kokenut. Teos toimi kuitenkin mainiosti äänikirjana ja Pirjo Heikkilän lakoninen lukutyyli sopi tekstiin hienosti. 

★★★Noora Vallinkoski: Perno Mega City

Vallinkosken esikoisteos, lähiöromaani Perno Mega City oli huikea lukukokemus ja heittämällä paras marraskuussa lukemani kirja. Olen itse elänyt lapsuuteni Pernossa, jonka elämästä romaani kertoo, joten kirja tuli ehkä siksikin ihan iholle. Tarinan lisäksi myös kieli on kirjassa mielettömän hienoa. Lukekaa tämä!

★★★★★Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before (äänikirja)

Kuuntelin tätä kirjaa lenkkeillessäni ja olihan se nyt kerrassaan ihana. En ole YA-kirjallisuuden suurkuluttaja, mutta romanttiselle teinidraamalle on aina välillä tarvetta. Hymyilin ja nauroin kuunnellessani. Kirja toimi hienosti äänikirjana, erityispisteet lukija Laura Knight-Keatingille. 

★★★★Laia Jufresa: Umami

Meksikolaiskirjailijan esikoisteos Umami roikkui minulla keskeneräisenä turhan pitkään. Teos kuvaa tavallisten meksikolaisten tavallista elämää. Kirja oli mielenkiintoinen ja henkilöt kiinnostavia, mutta jostain syystä se jäi minulle etäiseksi. 

★★★Katja Lahti: Lasitehdas

Katja Lahden esikoisteos Lasitehdas oli marraskuun iloinen yllättäjä. Se on yksi parhaista tänä syksynä lukemistani kirjoista, vahva ja vakuuttava kokonaisuus. Kirja on tarina tavallisista ihmisistä, luokkaeroista ja niiden kohtaamisesta. Vakuuttavan tarinan lisäksi myös kieli on kaunista. 

★★★★★

You Might Also Like

0 comments