Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before

20.06


What if all the crushes you ever had found out how you felt about them...all at once?

Sixteen-year-old Lara Jean Song keeps her love letters in a hatbox her mother gave her. They aren't love letters that anyone else wrote for her; these are ones she's written. One for every boy she's ever loved--five in all. When she writes, she pours out her heart and soul and says all the things she would never say in real life, because her letters are for her eyes only. Until the day her secret letters are mailed, and suddenly, Lara Jean's love life goes from imaginary to out of control.

Simon & Schuster, 2014. 
Äänikirja 8 h 22 min, lukija Laura Knight-Keating. 

Huomasin Jenny Hanin kirjasta tehdyn elokuvan Netflixissä, ja se vaikutti ihanalta teinidraamalta - jollaisia siis tunnustan aina silloin tällöin katsovani. Viime aikoina olen kuitenkin paljon mieluummin lukenut kuin katsonut televisiota, joten aika nopeasti hoksasin, että tämäkin tarina varmaan kannattaisi lukea kirjana. Tai kuunnella, kun se sopivasti Storytelin valikoimasta löytyi. 

Ja mikä ihana kirja se olikaan! Hymyilin leveästi melkein koko ajan. Välillä kulmani kurtistuivat, kun jäin miettimään jotain kirjan tapahtumaa, mutta pian taas palasin sellaiseen ihanaan vaaleanpunaiseen kuplaan, kun ihastuminen on niin ihanaa ja kaikki toisaalta niin helppoa ja toisaalta taas ihan kamalan vaikeaa. 

To All The Boys I've Loved Before kertoo Lara Jeanista, joka elää rauhallista elämää isänsä ja kahden siskonsa kanssa. Elämä kuitenkin muuttuu, sillä isosisko lähtee opiskelemaan Skotlantiin ja Lara Jean saa vastuuta perheen hoitamisesta. 

Elämä muuttuu myös toisella tapaa, kun joku postittaa Lara Jeanin kirjoittamat kirjeet. Kirjeet ovat rakkauskirjeitä, mutta niitä ei ole tarkoitettu kenenkään nähtäväksi. Kirjeitä on viidelle pojalle - kaikille, joita Lara Jean on joskus rakastanut. Lara Jean on vuodattanut niihin tunteensa ja paljon sellaista, jota hän ei koskaan oikeassa elämässä sanoisi. 

Kirjan lähtökohta on herkullinen, mutta todellisuudessa se on vain sysäys kaikelle sille, mitä tulevilla sivuilla tapahtuu. Itse asiassa oletin, että kirjeet olisivat olleet kirjassa suuremmassa roolissa kuin ne lopulta olivat. Tämän tajuaminen oli ehkä aluksi pieni pettymys, mutta se katosi nopeasti. Eihän tähän tarinaan vaan voi olla kovin pitkään pettynyt. 

Romantiikan ja poikakuvioiden lisäksi kirjassa keskitytään Songin sisarusten välisiin suhteisiin. Ne on kuvattu hienosti ja tyttöjen välistä elämää on mukava seurata. Miten sisarusten väleihin vaikuttaa se, kun isosisko Margot muuttaa toiselle mantereelle? Entä kun selviää, että ollaankin kiinnostuneita samasta pojasta? Pikkusisko Kitty on ihastuttava omalla pikkuvanhalla tavallaan - ehkä jopa kirjan sympaattisin hahmo. Toisaalta myös muut hahmot ovat sellaisia, joista on helppo pitää. Henkilöt ovatkin yksi tämän kirjan parhaista puolista.  

Jos tykkäät hyvänmielen kirjoista, nuorten aikuisten kirjallisuudesta ja romantiikasta, lue tämä. Ja erityisesti suosittelen kirjan kuuntelemista äänikirjana, tämä on nimittäin todella taidolla luettu! Laura Knight-Keating on kuin itse Lara Jean. Hänen lukemistaan on miellyttävä kuunnella ja helppo seurata. En yleensä pidä siitä, että äänikirjan lukija muuttaa dialogia lukiessa ääntään eri henkilöiden mukaan. Laura Knight-Keating tekee niin, mutta tässä se toimii. Se ei tunnu lainkaan kornilta tai ylinäytellyltä vaan helpottaa kirjan seuraamista. 

Sen verran viihdyttävää kuunneltavaa To All The Boys I've Loved Before oli, että aloin jo kuunnella kirjan jatko-osaa P.S. I Still Love You. 

Kirjan ovat lukeneet myös muun muassa:

  • Tarinoiden syvyydet -blogin Nina, jonka mielestä kirja oli "niin armottoman söpö, hupaisa ja piristävä ettei mitään rajaa". Samaa mieltä!
  • Sivujen välissä -blogin Hanna, joka pitää erityisesti kirjan hahmoista.  

You Might Also Like

0 comments