Kevään kirjat

22.55


Kevät on taas pullollaan mielenkiintoisia kirjauutuuksia - niin paljon, että kaikkia ei voi millään saada luettua.

Olen listannut tähän 23 itseäni eniten kiinnostavaa uutuuskirjaa. Katsotaan, moniko niistä päätyy todellisuudessa luetuksi asti.


Like


You-Jeong Jeong: Piruparka
Eteläkorealaisen rikoskirjailijan pykologisen trillerin päähenkilönä on 25-vuotias Yu-Jin, joka herää yltä päältä veressä muistinsa menettäneenä ja löytää äitinsä ruumiin. Yritän lukea kirjoja eri maista, joten eteläkorealainen rikosromaani täyttää tämän tarpeen mainiosti.

Hanna-Riikka Kuisma: Kerrostalo
Lähiöromaani kerrostalosta, joka oli joskus maakunnan ylpeys, mutta nykyisin ongelmalähiö. Pidin valtavasti äskettäin lukemastani lähiromaanista Perno Mega City, joten voisin ehkä pitää tästäkin.

Kicki Sehlstedt: Älä silmä pieni
Ruotsalaiset rikosromaanit ovat usein laadukkaita, joten toimittaja-kriminologi-kirjailijan esikoisteos kiinnostaa. Keskiössä ovat verkon vaarat ja päähenkilöinä tukholmalaiset koulutytöt, tutkiva journalisti sekä kriminologi.


Otava


Sofia Lundberg: Toinen puoli sydäntä 
Ruotsalaisen Lundbergin esikoisteos Punainen osoitekirja oli koskettava ja sympaattinen, joten keväällä ilmestyvästä kirjasta on lupa odottaa hyvää. Uutuus kertoo häpeän ja syyllisyyden voittamisesta ja itsensä löytämisestä

Camilla Läckberg: Kultahäkki 
Läckbergin Fjällbacka-sarja on ollut taattua viihdyttävää laatua, joten dekkarikuningattaren itsenäinen teos, psykologinen trilleri Kultahäkki kiinnostaa.

Kate Morton: Kellontekijän tytär
Romaani varkaista ja taiteilijoista. En ole vielä koskaan lukenut Kate Mortonia, mutta olen kuullut hänen kirjoistaan paljon kehuja. Pitäisikö aloittaa tällä?

Ulla-Maija Paavilainen: Hyvä tyttö
1980-luvulle sijoittuva teos aloittaa Paavilaisen lehtimaailmaan sijoittuvan romaanisarjan. Kirja kiinnostaa ennen kaikkea ammattini vuoksi: tykkään lukea toimittajista - ainakin silloin, jos kirjoittajakin on toimittaja.

Veera Salmi: Perhoset veljeni ympärillä
Sisarussarjan kuopus katoaa, eikä koko perhe ole enää entisensä. Tässä kirjassa kiinnostukseni herättää ennen kaikkea sen kaunis nimi.

Carolina Setterwall: Toivotaan parasta
Ruotsalaisen viestintäalan ammattilaisen omaelämäkerrallinen esikoisromaani, joka kertoo siitä, kun hänen miehensä yllättäen kuolee.

Lori Nelson Spielman: Sanoja sydämestä
Spielmanin aiemmat teokset Kymmenen unelmaani ja Kivi sydämeltä ovat olleet ihanaa luettavaa, joten uutuudelle on kovat odotukset. Kirja kertoo menestyvästä uranaisesta, joka joutuu surun kohdatessa kyseenalaistamaan koko elämänsä.




Bazar


Tomas Gads: Pirulainen 
Uuden kotimaisen dekkarisarjan avausosa sijoittuu Turkuun ja Turun saaristoon. Tykkään lukea kotiseudulle sijoittuvia kirjoja, joten tämä kiinnostaa erityisesti sen vuoksi. Toisaalta kotimaiset uudet dekkaristit ovat nekin aina mielenkiintoisia.

Hideo Yokoyama: 64 
Japanilaisen kirjailijan ensimmäinen suomennettu romaani kertoo tokiolaistytön kidnappauksesta. Kirja on järkälemäinen, noin 750 sivua, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta.

D.B. John: Pohjoisen tähti 
Trilleri sijoittuu Pohjois-Koreaan, ja jokin tuossa maassa vain houkuttelee - ainakin lukemaan.

Anne Bert: Annan itseni kuolla 
Ranskalaisen kirjailijan omaelämäkerrallinen teos. Hän sairastui ALSiin, joka johtaa lopulta tukehtumiskuolemaan. Kirjassa hän pohtii kuolemaa. Nainen kuoli lääkäreiden avustamana Belgiassa v. 2017, jossa armokuolema on laillista.



WSOY


Pascal Engman: Patriootit 
Chileläis-ruotsalaisen entisen toimittajan esikoistrilleri on räjäyttänyt pankin Ruotsissa. Kirjaa suositellaan Stieg Larssonin ystäville, joten odotukset ovat kovat.

Liane Moriarty: Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista 
Olen lukenut Moriartyn tuotannosta kaksi teosta, ja olen pitänyt molemmista. 

Ingrid & Joachim Wall: Kun sanat loppuvat
Tanskalainen keksijä murhasi toimittaja Kim Wallin, kun tämä oli juttukeikalla keksijän sukellusveneessä. Kirjan kirjoittajat ovat Kim Wallin vanhemmat.



Tammi


Ninni Schulman: Vastaa jos kuulet 
Olen pitänyt Schulmanin aikaisemmista dekkareista, joten haluan lukea myös tämän seuraavan. 



S&S 


Taina Tervonen & Anna Autio: Hukkuneet
Tervon ja Aution teos kertoo Välimeren ylityksessä kadonneista pakolaisista - heistä, jotka eivät koskaan päässeet perille. 



Gummerus


Kim Thuy: Ru
Omaelämäkerrallinen romaani Vietnamista, venepakolaisuudesta ja uudesta elämästä uudessa maassa.

Erin Kelly: Älä jää pimeään 
Brittiläinen Erin Kelly on tuore tulokas psykologisia trillereitä tehtailevien naiskirjailijoiden joukkoon. Kirjan kannessa Clare Mackintosh sanoo, että tämä on kirja, jonka hän olisi halunnut itse kirjoittaa. Kuulostaa mielenkiintoiselta!

Jojo Moyes: Kuinka painovoimaa uhmataan 
Moyes on yksi suosikkikirjailijoistani, joten odotan hänen tuoretta teostaan innolla. 

Cecelia Ahern: Lyyralintu 
Ahern puolestaan on pidempiaikainen suosikkini, jonka suosio on tosin ollut osaltani hiukan laskusuunnassa. Ei tätä kuitenkaan lukematta voi jättää. 




Mitä sinä aiot lukea keväällä?

You Might Also Like

2 comments

  1. Dekkareiden lisäksi odotan Elizabeth Stroutin uusinta suomennosta, Kristiina Vuoren uusinta kirjaa, Emma Hooperia, Nadeem Aslamin ja Jonas Hassan Khemirin teoksia, Pauliina Vanhatalon uusinta jne. Sitten ajattelin uppoutua oman kirjahyllyn uumeniin. On nimittäin jo huono omatunto, kun sinne ilmestyy kirjoja, joita en ole lukenut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kumma, miten hyllyyn vaan ilmestyy lukemattomia kirjoja. :D Toisaalta se on kuitenkin ehkä ihan positiivinen ongelma.

      Mun täytyy tunnustaa, että Strout on ainoa noista listaamistasi kirjailijoista, jolta olen lukenut koskaan yhtään mitään (ainoastaan nuo kotimaiset edes sanovat niminä jotakin), Vanhatalo tosin on sellainen, johon on jo pitkään tehnyt mieli tutustua. Stroutin edelliseen kirjaan en jostain syystä päässyt sisälle, vaikka sitä kovasti monessa suunnassa kehuttiinkin.

      Poista