Julia Thurén: Kaikki rahasta

19.44

 

Gummerus, 2018. 325 sivua. 
Äänikirja 8 h 46 min, lukija Heljä Heikkinen.

Olin pitkään ajatellut, että Kaikki rahasta pitäisi lukea. Olen kuunnellut Julia Thurénin podcastia samasta aiheesta ja pitänyt sitä hyvin mielenkiintoisena. Siitä syystä kirja kiinnosti, mutta myös työnsi pois luotaan. Pohdin, toisiko kirja enää mitään uutta, jos oli jo kuunnellut podcastit.

Osittain huoli oli ihan aiheellinen. Olisin takuulla saanut kirjasta irti enemmän, jos en olisi kuunnellut podcasteja. Toisaalta, eihän kertaus ole pahaksi, eikä kirjan kuunteleminen lopulta lainkaan harmittanut. 

Kaikki rahasta on kattava teos rahasta. Siinä käsitellään esimerkiksi talouden hallintaa, säästämistä, sijoittamista, palkka-asioita, velkaantumista - rahaa hyvin monelta kantilta. Thurén kirjoittaa rahasta  arkisella ja käytännönläheisellä tavalla: kirjan vinkit ovat peruselämään sopivia ja siihen liittyviä, ei mitään kovin ihmeellistä tai monimutkaista. 

Thurén kertoo paljon myös omista kokemuksistaan, omasta rahatilanteestaan ja muista henkilökohtaisista asioistaan, mikä tuo kirjaan selvästi lisää konkretiaa. Asiat on näin helpompi ymmärtää. Thurén on myös haastatellut kirjaansa lukuisia ihmisiä: asiantuntijoita, mutta myös kaikkien tuntemia julkisuuden henkilöitä ja kysellyt heiltä heidän rahankäyttötavoistaan. 

Minulle Kaikki rahasta ei tarjonnut kovin paljon uutta, mutta uskoisin sen sopivan erinomaisesti esimerkiksi parikymppiselle omilleen muuttamassa olevalle ja omaa taloudenhallintaa aloittelevalle nuorelle aikuiselle. Ja miksei ihan kenelle tahansa muullekin, joka kokee kaipaavansa vinkkejä raha-asioihin. 

Kaikki rahasta on hyvin ymmärrettävä ja helppotajuinen, ei lainkaan vaikea, ja se toimii erinomaisesti myös äänikirjana. Teos on kirjoitettu mukavan rennolla otteella ja on näin helposti lähestyttävä. Äänikirjan lukija Heljä Heikkinen myös lukee tekstin todella miellyttävästi. 

Kirjan ovat lukeneet myös muun muassa: 

  • Lukujonossa-blogin Sanna, jonka mielestä kirja on erinomainen opas oman talouden hallintaan. 
  • Bibbidi Bobbidi Book -blogin Minna, jonka kirja sai innostumaan raha-asioista. 
  • Luettua ja maistettua -blogissa kirjaa puolestaan kuvaillaan selkeäksi ja ymmärrettäväksi.

You Might Also Like

0 comments