Vuosi 2012 paketissa

13.32

Juuri päättynyt vuosi oli itselleni hyvä lukuvuosi. Sain vihdoin lukurytmistä kiinni ja aloin pikku hiljaa päästä takaisin siihen malliin, että aina on vähintään yksi kirja kesken, muttei se ole kesken kauaa. Uskaltaisin melkein sanoa, että näin paljon olen lukenut viimeksi yläasteiässä.

Tosin, enhän lue vieläkään paljon. Elämässä on kuitenkin nyt sen verran kiirettä, että olen tyytyväinen tähänkin määrään. Vaikka kiinnostavaa luettavaa olisi kyllä rutkasti enemmän.

Vuonna 2012 olen kirjoittanut yhteensä 23 kirjasta. Olin kuitenkin kirjoittamatta tänne kokonaiset puoli vuotta, joten osa kirjoista on jäänyt merkitsemättä ylös. Kolmisenkymmentä kirjaa voisi olla aika lähellä totuutta.

Vuoden 2012 luetut TOP3:
1. Ali Shaw: Tyttö joka muuttui lasiksi
2. Barbara Dimmick: Matkalla huomiseen
3. Audrey Niffenegger: Hänen varjonsa tarina

Viime vuonna luetuista kirjoista kolme oli ehdottomasti ylitse muiden. Kovasti mietin, miksen niille ole viittä tähteä antanut - nyt nimittäin antaisin.

Ali Shaw'n Tyttö joka muuttui lasiksi oli sellaista, mitä en koskaan aiemmin ollut lukenut. Se tehosi ja veti minut täysillä mukaansa. Odotan kuumeisesti sitä, että kirjailijan seuraava romaani käännetään suomeksi.

Barbara Dimmickin Matkalla huomiseen oli teos, joka yllätti positiivisesti. En ollut kuullut kirjailijasta aiemmin, enkä itse asiassa tiedä, onko hän kirjoittanutkaan mitään muuta. Hevosihmistä lämmitti tarina, joka sijoittui hevosmaailmaan, vaikkeivät hevoset pääosassa olleet.

Audrey Niffeneggerin Hänen varjonsa tarina tuli totuuden nimissä luettua jo vuoden 2011 puolella. Ei anneta sen kuitenkaan haitata, sillä tämäkin kirja oli sellainen, joka jäi taatusti mieleen. En juuri perusta yliluonnollisuudesta, mutta pienissä ja taidokkaasti kirjoitetuissa määrin se on sallittua. Niffenegger tämän taidon osaa.

Kuluvan vuoden tavoitteeksi otan vielä ahkeramman lukemisen. Olen iloinen siitä, että olen taas ymmärtänyt, miten kivaa lukeminen onkaan!


You Might Also Like

0 comments