David Safier: Huono karma

14.01

Mieses Karma
2007
ISBN 978-952-279-029-3
suom. Tiina Hakala
280 s.

"Kolmekymppisellä Kim Langella menee lujaa: hänellä on rakastava aviomies (jota hän pettää), ihana tytär (jolle hänellä ei ole aikaa) ja loistokas ura televisiossa (ja alaisia joille kiukutella). Hänelle myönnetään Saksan tv-alan merkittävä palkinto, ja kaikki tuntuu menevän putkeen. Mutta silloin kohtalo puuttuu peliin.

Kim jää venäläisestä avaruusasemasta pudonneen lavuaarin alle, kuolee ja syntyy uudelleen - muurahaiseksi. Hän saa kuulla keränneensä roppakaupalla huonoa karmaa, ja nyt hänen on aloitettava hyvän karman hankkiminen muurahaisen ruumiissa. Pian hän tapaa kohtalotoverin, kuuluisan Casanovan, ja kun nämä kaksi syntisäkkiä yhdistävät voimansa, alkaa hervottoman hauska seikkailu, jossa päähenkilöt syntyvät milloin koiran, milloin marsun ruumiseen."

Lainasin teoksen kirjastosta pelkästään hauskan kannen perusteella. Kun luin kotona takakannen tekstin ja sen, että kirjaa kuvattiin hervottoman hauskaksi ja sen sopivan farssin ystäville, olin lähes varma etten kestäisi tekstiä muutamaa sivua kauempaa. Toisin kävi.

Kirjan idea tuntuu aivan järjettömältä. Uudelleensyntyä nyt muurahaiseksi ja seurata muurahaisen elämää. Ja Marsun ja koiran ja kastemadon ja oravan ja ties minkä muun. Se onkin tavallaan aivan järjetöntä, mutta David Safier on onnistunut. Kirja on ihan oikeasti hauska. Ja hauskuuden lisäksi siinä on ihan oikea sanoma. Kliseinen ehkä, mutta todellinen ja vakava kuitenkin.

En halua paljastaa liikaa, joten suosittelen ehdottomasti lukemaan. Kirja on kaikessa kummallisuudessaan sellainen, että jokaisen kannattaa se lukea. Ja miettiä miksi olioksi mahtaa itse seuraavan kerran syntyä...

Kirjasta piti myös mm. Järjellä ja tunteella blogin Susa.

You Might Also Like

0 comments