Anja Snellman: Rakkauden maanosat

13.09

2005
ISBN 978-951-1-21608-7
149 s.

"Jokaisella rakastuneella parilla on Aasiansa, ja jokaisella rakkauden vaiheella on omat maanosansa. Oona ja Alex käyvät niistä jokaisessa. Pienessä Grönlannissakin ennen pudottautumistaan suurelle ja lopulliselle Antarktikselle. Jo suhteen alussa Oona ajattelee, että maanosia pitäisi olla enemmän. Myös Issaarian, Ormakin ja Umarlian pitäisi olla olemassa, että rakkaudet kestäisivät vähän kauemmin."

Anja Snellmanin Rakkauden maanosat tarttui kirjastosta käteen sen perusteella, että olin pitänyt Snellmanin Lemmikkikaupan tytöistä. Pokkari houkutteli pienuudellaan ja ohuudellaan - sen voisi hyvin napata mukaan mihin vain. Lisäksi aihe oli kiinnostava. Rakkauden ja parisuhteen vaiheiden kuvaaminen maanosina kuulosti niin kummalliselta, että teemaan oli pakko tutustua paremmin.

Epäilyksistäni huolimatta rakkauden kuvaaminen maanosina toimikin paremmin kuin hyvin. Snellman osaa hienosti löytää kytkökset maanosien ja parisuhteen eri vaiheiden ja tunnetilojen välillä. Tarina kulkee Oonan ja Alexin parisuhteen mukana ja etenee heidän kanssaan maanosasta toiseen. Tarinaa kerrotaan Oonan näkökulmasta ja lukija pystyy hyvin aistimaan Oonan ja Alexin rakkauden maanosat.

Olen vasta päälle parikymppinen, minulla ei ole lapsia enkä ole edes naimisissa. Siksi osa kirjan asioista tuntuu minulle vielä jokseenkin vierailta. Osa on kuitenkin tuttua ja loputkin pystyn hyvin ymmärtämään. Siksi uskallankin sanoa, että Snellman onnistuu kuvauksessaan mainiosta. Toki jokainen ihminen kokee asiat omalla tavallaan ja tiettyjä kirjan pätkiä leimaa jonkinlainen naiivius, mutta niinhän se on, mehän olemme naiiveja. Varsinkin juuri rakastuttuamme, Aasiassa.

You Might Also Like

0 comments