Alberto Giuliani: Kuolemattomat

19.03


Like, 2020. 234 sivua. 
Alkuteos Gli immortali - Storie dal mondo che verrá, 2019. Suomentanut Leena Taavitsainen-Petäjä.

Italialainen toimittaja ja valokuvaaja Alberto Giuliani saa siperialaiselta samaanilta ja intialaiselta pyhältä mieheltä saman ennustuksen: hän kuolee ennen kuin täyttää 45 vuotta. Kun päivä lähestyy, Giuliani päättää löytää keinon, jolla päihittää kuoleman.

Hän lähtee matkalle ympäri maailman, tapaamaan erilaisia ihmisiä, jotka kaikki ovat jollain tavalla tekemisissä kuoleman tai ikuisen elämän kanssa.

Kuulostaako mielenkiintoiselta? Sitä se onkin.

Olin varannut kirjan kiinnostavan kuvauksen perusteella, mutten silti ihan tiennyt mitä odottaa. Kuolemattomat on hurjan mielenkiintoinen ja täynnä kaikkea sellaista, mistä minulla ei ollut aavistustakaan.

Giulianin matkat vievät hänet nimittäin mitä kummallisimpiin paikkoihin. Hän käy muun muassa Havaijilla, jossa astronautit ovat simuloineet Marsissa oloa, avaruuspuvut päällä ja kuin avaruudessa eläen. Se on kuitenkin vähiten oudoimmasta päästä. Kirjassa käydään nimittäin myös muun muassa tosielämän siilossa (tiedättehän sen Hugh Howeyn trilogian?), Survival Condossa, paikassa, josta rikkaat ihmiset ostavat asuntoja mahdollisen katastrofin varalle. Eräskin kirjassa tavattu nainen menee sinne aina lomalle poikiensa kanssa katsomaan elokuvia paikan leffateatteriin. Jollain tavalla aika kammottavaa.

Alberto Giuliani vierailee myös muun muassa ihmisiä syväjäädyttävässä firmassa ja koiria kloonaavassa yrityksessä - ja monessa muussa paikassa.

Kaiken kaikkiaan Kuolemattomat on erittäin kiinnostava kirja, josta ainakin minä opin paljon uutta. Kuolemattomat saa miettimään sitä, mihin ihmiset ovat nykyään valmiita ja mihin kaikkeen tiede pystyy.

Kuolemattomat on saatavilla myös äänikirjana ja toimii kuunneltuna hyvin. Itse kuuntelin kirjasta pätkiä, vaikka suurimman osan luinkin ihan perinteisellä tyylillä.

-

Helmet-lukuhaasteessa 2020 kirja sopii ainakin kohtiin:
9. Kirjassa kohdataan pelkoja
49. Vuonna 2020 julkaistu kirja

You Might Also Like

1 comments