Kirjoja ulapalta 2019 -koostepostaus

21.12


Osallistuin tänäkin vuonna Nannan kirjakimara -blogin järjestämään Kirjoja ulapalta -lukuhaasteeseen, jossa luettiin kirjoja, joissa meri on keskeisessä roolissa. Haaste alkoi 1.4. ja päättyi 31.10.2019.

Täytyy tunnustaa, että unohdin tämän lukuhaasteen aivan täysin. Siksi en lukenut yhtään merellistä kirjaa tarkoituksella - ja lopulta runsaan puolen vuoden aikana meri oli keskeisessä roolissa aika harvassa lukemassani kirjassa.

Haasteeseen päätyi neljä kirjaa:

Taina Tervonen & Anna Autio: Hukkuneet
Kirja kertoo Välimereen hukkuneista pakolaisista, joten meri on tässä kirjassa todellakin keskeisessä roolissa - ei tosin kovin kauniilla tavalla.

Ingrid & Joachim Wall: Kun sanat loppuvat
Sukellusveneessä murhatusta toimittaja Kim Wallista kertovassa kirjassa meri näyttäytyy siinäkin aika ikävänä miljöönä.

Maja Lunde: Sininen
Lunden ilmastokvartetin toinen osa keskittyy siihen, mitä tapahtuu, kun vesi käy vähiin. Kirjassa muun muassa purjehditaan merellä, ja vaikka kyse on kirjassa paljon muustakin vedestä kuin merestä, on mielestäni meri tässäkin keskeisessä roolissa.

Otto Hyyrynen: Murtumispiste
Psykologinen trilleri Murtumispiste sijoittuu Jäämerellä olevalle eristäytyneelle saarelle. Meri on kirjassa koko ajan läsnä.

Kiitos Nannalle merellisestä lukuhaasteesta - ehkä ensi vuonna olen taas useammalla kirjalla mukana!

You Might Also Like

1 comments

  1. Kiitos, että olit mukana merellisessä lukuhaasteessa! Todella hurjia kirjoja mahtuu näihin haastekirjoihisi. Katselin tuota Hukkuneet-kirjaa kirjastossa, mutta sillä kertaa selailu riitti. Lunden Sininen toimi hyvin äänikirjana, samoin kuin edeltäjänsä Mehiläisten historia. Odotan jo kvartetin seuraavaa osaa.

    VastaaPoista