Elokuun luetut

20.49


Syyskuu on jo pitkällä, joten on aika listata elokuussa lukemani kirjat. Elokuu oli ihan ok lukukuukausi: luin yhteensä viisi kirjaa. Paras niistä oli Antti Röngän Jalat ilmassa.

Elokuussa luin siis seuraavat:

Leila Slimani: Kehtolaulu

Tätä kirjaa on kehuttu paljon, mutta minulle se oli pieni pettymys. Marokkolais-ranskalaisen Slimanin Kehtolaulu on psykologinen trilleri, joka kertoo luokkaeroista, vallasta ja vanhemmuudesta. Kirjan tunnelma on ahdistava ja jollain tasolla pidän siitä, mutta jokin tökkii ja häiritsee. 

★★★

» Koko arvio tulee myöhemmin

Hiromi Kawakami: Sensein salkku

Japanilaisen Hiromi Kawakamin Sensein salkku on omaperäinen rakkaustarina. Kirja on tahdiltaan verkkainen ja tunnelmaltaan omalaatuinen, mutta minä en oikein saa siitä otetta. Erityisesti ärsyynnyn kirjan loputtomista japanilasten ruokalajien ja juomien latelusta: ruokien ja juomien nimet eivät sano minulle mitään, joten ne etäännyttävät, eivät saa kiinnostumaan. 

★★★

» Koko arvio tulee myöhemmin

Lucinda Riley: Myrskyn sisar

Pidin valtavasti Rileyn Seitsemän sisarta -sarjan ensimmäisestä osasta, joten halusin lukea nopeasti seuraavankin osan. Myrskyn sisar ei ollut ihan yhtä hyvä kuin sarjan ensimmäinen, mutta viihdytti ja koukutti lukemaan järkäleen nopeasti loppuun. 

★★★★

» Koko arvio tulee myöhemmin

Antti Rönkä: Jalat ilmassa

23-vuotiaan Antti Röngän Jalat ilmassa oli yksi syksyn odotetuimmista kirjoista. Nuoren opiskelijan esikoisteos on omakohtainen tarina koulukiusaamisesta ja siitä, minkälaiset arvet kiusaaminen jättää. Terävää ja tarkkanäköistä tekstiä, vaikuttavaa kerrontaa todella tärkeästä aiheesta. Hieno kirja!

★★★★★


Maja Lunde: Sininen

Luin aiemmin tänä vuonna Lunden Mehiläisten historian, jolle Sininen on teemallista jatkoa ilmastonmuutoksen hengessä. Kun Mehiläisten historia käsitteli mehiläiskatoa, Sininen kertoo vesipulasta. Tärkeä teema ja hyvää käsittelyä, ja mielestäni Sininen oli jollain tavalla ehjempi kokonaisuus kuin Mehiläisten historia.

★★★★

» Koko arvio tulee myöhemmin

You Might Also Like

0 comments