Kesäkuun luetut

20.13Kesäkuu ei ollut kovin hyvä lukukuukausi. Meille tuli koiranpentu kuun puolenvälin jälkeen, mikä on käytännössä laittanut kaiken lukemisen kokonaan tauolle. Alkukuussakin tahti oli hidasta, mutta sain sentään luettua neljä kirjaa.

Paras oli Ingrid & Joachim Wallin Kun sanat loppuvat.

Kesäkuussa luin seuraavat:

Ingrid & Joachim Wall: Kun sanat loppuvat

Juttukeikalla sukellusveneessä murhatusta toimittaja Kim Wallista kertova kirja on koskettava lukukokemus ja minulle vaikein pitkään aikaan. Kim Wallin vanhempien kirjoittama kirja on puolueellinen ja vanhempien näkökulmasta kerrottu, mutta antaa hienon kuvan ihmisestä kaikkien niiden tuhansien murhauutisten takana. Kirja itkettää, mutta antaa myös toivoa. Ja on valtavan mielenkiintoinen.

★★★★★

» Lue koko arvio

Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo

Päätin vuodenvaihteessa, että tänä vuonna luen vähintään kolme vanhaa klassikkoa. Ylpeys ja ennakkoluulo todellakin lukeutuu siihen kategoriaan. Valitettavasti tämä ei oikein ollut minun kirjani, vaikka onkin hienoa, että se on kestänyt näin hyvin aikaa. Jostain kuitenkin kertonee, että kirjan lukemiseen meni yli kuukausi. Alku tuntui tylsältä ja hitaalta, ja vasta lopussa aloin pitää henkilöistä sen verran, että lukeminen alkoi sujua reippaammin. 

★★★

(ei pidempää arviota tulossa)

Heston Blumenthal: Heston Blumenthal at home

Tämä on lähes täydellinen keittokirja. Heston Blumenthal on tunnettu molekyyligastronomisista jutuista, mutta Heston Blumenthal at home on enemmän tavallista kotiruokaa. Tai siis todellisuudessa kaukana siitä: fine diningia tämä on, mutta vain muutamassa reseptissä käytetään hiilihappojäätä tai muuta erikoisempaa. Pidän erityisesti siitä, että kirjassa on paljon teoriaa, ja Blumenthal kertoo esimerkiksi kemiallisia reaktioita ruoanvalmistuksen taustalla. Tämän kirjan luettuani ymmärrän paljon paremmin, miksi asioita kannattaa tehdä tietyllä tavalla. Yhden tähden arviosta pudottaa se, että jokaisesta reseptistä ei ole valokuvaa. 

★★★★

» Lue koko arvio

Annamari Marttinen: Korsetti

Korsetti oli täsmävalinta Helmet-lukuhaasteen kohtaan 46. Kirjassa on trans- tai muunsukupuolinen henkilö, joskin kirja oli ollut lukulistallani jo pitkään muutenkin. Odotin hyvää kirjaa, mutta yllätyin silti. En ole nimittäin aikoihin eläytynyt päähenkilön tunteisiin niin vahvasti. Minua jännitti ja ajoittain pelottikin hänen puolestaan. Marttinen on siis todellakin onnistunut henkilöhahmoissaan, kun lukijakin sujahtaa sulavasti päähenkilön nahkoihin. 

★★★★

» Lue koko arvio

***

Vuosi on puolessa välissä, ja tällä hetkellä lukusaldo on 44 kirjaa. Lukutavoitteeni tälle vuodelle on 100 kirjaa, joten vähän ollaan jäljessä tavoitteesta. Kesälomani kuitenkin alkoi juuri, joten uskoisin, että lukutahti tästä taas paranee.

Helmet-lukuhaasteesta täyttämättä on vielä 11 kohtaa. Kahteen puuttuvista kohdista minulla on jo kirjat kesken ja osaan muistakin kirjat suunnitteilla. Muutama kohta on kuitenkin aika vaikeita, katsotaan kuinka niiden suorittaminen onnistuu.

Alkuvuonna lukemistani kirjoista seitsemän on ollut äänikirjoja. 72 prosenttia on ollut naisen kirjoittamia, 44 prosenttia suomalaisia.

Kaikkiaan olen lukenut kirjoja 12 eri maasta. Uusia maita on kertynyt neljä: Espanja, Norja, Uusi-Seelanti ja Vietnam.

Vuoden alussa asetin tavoitteekseni myös lukea tänä vuonna vähintään kolme vanhaa klassikkoa. Yhden olen nyt ensimmäisen puoliskon aikana lukenut, se on Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo.

Lupasin vuoden aikana lukea myös kolme kirjaa omasta hyllystä - sellaista, jotka ovat olleet siellä jo jonkin aikaa. Yhtään sellaista en ole vielä lukenut, joten tässä asiassa pitää ryhdistäytyä.

Yksi vuositavoite on kuitenkin jo saavutettu! Tavoitteenani oli tutustua tänä vuonna 30 itselleni uuteen kirjailijaan. Nyt olen lukenut uusia kirjailijoita jo 34!

You Might Also Like

0 comments