Cecelia Ahern: Tapaaminen elämän kanssa

14.52

The Time of My Life
2012 (alkup. 2011)
suom. Terhi Leskinen

"Lucy Silchesterillä ei mene hyvin. Hänen elämänsä rakkaus jätti hänet, ja hän sai potkut unelmatyöstään. Lucy välttelee ystäviään, vihaa uutta työtänsä ja asuu pienessä vuokrakämpässä vain kissa seuranaan. Hänen elämänsä perustuu valheisiin: hän valehtelee työstään ja työssään, ystävilleen, vanhemmilleen, kaikille - eikä halua kenenkään näkevän, kuinka onneton hän oikeasti on.

Kaikki muuttuu, kun Lucy saa kutsun tapaamiseen oman Elämänsä kanssa. Yllätys on suuri, kun Lucysta kaiken tietävä Elämä osoittautuu nuoreksi mieheksi, jolla ei myöskään mene kovin hyvin. Lucyn ja Elämän yhteinen taival ei ala lupaavasti: jokaisesta valheesta, jonka Lucy elämästään kertoo, hänen Elämänsä kertoo muille jonkin totuuden. Lucy ei voi enää vältellä omaa elämäänsä ja kipeidenkään totuuksien kohtaamista."

Kuten olen jo aiemmin maininnut, olen rakastanut Ahernin kirjoja. Viimeksi lukemani kahden novellin teos Tyttö peilissä oli kuitenkin pettymys ja lähdin hieman varauksella lukemaan Ahernin tuoreinta suomennettua romaania.

Varauksellisuus oli ilmeisesti aiheellistakin. Kirja ei millään tuntunut vetävän mukaansa. Päähenkilö oli ärsyttävä ja jos en olisi niin vannoutunut Ahern-fani, olisin taatusti jättänyt lukemisen siihen. En vain pitänyt kirjasta. Teksti oli jotenkin teennäistä, lapsellista ja typerää, eikä kunnon juonta tuntunut löytyvän.

Koska halusin antaa Ahernille mahdollisuuden, en jättänyt kirjaa kesken. Ja hyvä niin, tarina nimittäin parani selvästi loppua kohden. Kun kirja päättyi, olin tyytyväinen siihen, että olin sen lukenut. Ei kaduttanut. Mutta: ei tämä kyllä oikeasti mikään erikoinen ollut. Ja tätä vielä kuvailtiin takakannessa yhdeksi Ahernin parhaista kirjoista. Aloin vahvasti epäillä, olenko kasvanut ulos Ahernin tarinoista. Asia täytyy ehdottomasti selvittää ja tulevaisuudessa aionkin tarttua johonkin sellaiseen Ahernin teokseen, jonka olen lukenut aiemmin ja josta olen silloin pitänyt. Pidänköhän enää?

Pakko kuitenkin sanoa, ettei Tapaaminen elämän kanssa ollut missään tapauksessa huono kirja. Omat odotukseni olivat ja ovat edelleen vain niin korkealla, että pudotus maanpinnalle on raju.

You Might Also Like

0 comments