Mark Levin: Spritea pelastamassa

11.51

Rescuing Sprite
2007
ISBN 978-952-5734-20-1
186 s.

"Spritea pelastamassa on koskettava tositarina koiran ja sen omistajan suhteesta sekä siitä tuskasta, jonka rakkaasta lemmikistä luopuminen aiheuttaa. Vaikka kirja käsittelee vaikeaa ja surullista aihetta, on siinä paljon toivoa ja kiherryttäviä hippusia siitä ilosta, jota koirat tuovat ihmisystäviensä elämään. Mark Levin kertoo vilpittömästi ja elävästi kokemistaan koiranomistajan onnen ja  murheen hetkistä."

Huomaa, että meille on tulossa koira. Koirakirjoja on tullut viime aikoina luettua paljon, mutta toisaalta se on ollut vain kiinnostavaa. On ihanaa - ja toisinaan myös kamalaa - lukea muiden ihmisten ja koirien tarinoita.

Spritea pelastamassa on yksi parhaista koiriin liittyvistä tarinoista, jonka olen lukenut. Se sisältää niin paljon sellaisia piirteitä ja tunteita, jotka jokainen koiran joskus omistanut tunnistaa. Toisaalta se sisältää myös paljon sellaisia asioita, joita ei kovin monelle tapahdu.

Levin todella avaa elämänsä lukijalle. Hän päästää ihmiset syvälle, eikä arkaile kertoa tunteistaan. Tämä on varmasti suuri syy kirjan kiinnostavuuteen. Se liikuttaa ja koskettaa.

Itseeni kirja vetosi vahvasti sen vuoksi, että teos käsitteli niin vahvasti koirasta luopumista. Tilanne on minunkin kohdallani edessä pian, sillä lapsuudessani perheeseen tullut koira alkaa olla jo vanha. Kirja sisälsi oivaltavia ajatuksia, ja uskonkin, että tämä kirja voisi olla hyödyksi jokaiselle koiraihmiselle, jolle koirasta luopuminen on ajankohtaista.

"Kultakalat, kilpikonnat ja hamsterit ovat lemmikkejä. Koirat ovat perheenjäseniä."

You Might Also Like

0 comments