Tuija Lehtinen: Ruusumadonna

14.42

2005
ISBN 951-1-20485-8
256 s.

"-Buongiorno, miellyttävä miesääni tervehtii. Tähän saakka Isla on oppinut välttämään äkkirakastumiset niin Suomessa kuin Italiassakin. Mutta tässä miehessä on jotain joka kiehtoo heti. Isla vilkaisee huojentuneena miehen nimetöntä.

Nuori medianomi Isla Kaarna on muuttanut Roomaan ja työskentelee lahjamyymälässä Pantheonin lähellä. Lisäksi hän opastaa kulttuurimatkalaisia ikuisen kaupungin nähtävyyksiin ja tekee haastatteluja Suomen televisioon. Kun komea, hyväkäytöksinen Luca Savini pyytää treffeille, Isla tietää, että voisi polttaa näppinsä pahan kerran. Mutta hän myös tietää, että katuisi loppuikänsä, ellei suostuisi kutsuun. Luca osoittautuu täydelliseksi hurmuriksi ja herrasmieheksi. Onnea varjostaa vain miehen jatkuvaa huomiota vaativa suku. Kuinka pitkälle Isla on valmis sietämään latinalaisia tunnemyrskyjä?"

Tuija Lehtiseen voi aina luottaa. Ihanaa romanttista hömppälukemista, jota ei malttaisi laskea hetkeksikään käsistään. Asetelma on aika perinteinen, joskin itseäni tietysti kiinnosti se, että päähenkilö tekee myös toimittajan hommia. On aina kiinnostavaa lukea, miten oman alan työntekoa kuvataan. Perinteinen asetelma ei kuitenkaan haittaa - tuskin kukaan lähtee Lehtistä lukemaankaan, jos etsii jotain uutta ja mullistavaa kaunokirjallista lukuelämystä.

Henkilöt ovat takuuvarmaa lehtistyyliä. Kärjistettyjä, ehkä jopa liiankin kärjistettyjä, mutta silti niin kamalan samaistuttavia ja ihastuttavia. Teininä kaikki Lehtisen nuortenkirjat moneen kertaan lukeneena ilahduin, kun Ruusumadonnassa oli pieneen sivurooliin otettu Lehtisen nuortenkirjoissa esiintyneitä henkilöitä. Onkohan Lehtinen tehnyt näin aiemminkin? Itse en ole huomannut, mutta jatkossa kiinnitän varmasti asiaan huomiota.

Kirjan juoni nyt on mitä on, paikoin hyvin ennalta-arvattavaa ja tavanomaista, mutta kyllä minulle taisi lopussa pieni yllätys tulla. Ei siis kuitenkaan ehkä ihan niin ennalta-arvattavaa kuin voisi olettaa.

Takuuvarmaa Lehtistä, aina piristävää luettavaa, jonka saa ahmaistua läpi hetkessä. Neljä tähteä.

You Might Also Like

0 comments