Joulukuun luetut

8.02


Joulukuussa lukutahtini hyytyi entisestään. Kuukauden kaksi ensimmäistä viikkoa menivät vielä reissatessa, ja sinä aikana sain päätökseen kaksi kirjaa. Loppukuusta alkoi olla näkyvissä pienoista lukujumia - katse oli jo ensi vuodessa, ja lukemisen suunnittelu vei enemmän aikaa kuin itse lukeminen.

Mutta ei se mitään, sillä sieltähän se uusi lukuvuosi jo tulee!

Joulukuussa luin kolme kirjaa ja kuuntelin yhden äänikirjan.

Hanya Yanagihara: Pieni elämä

Paljon kehuja kerännyt Pieni elämä oli kehujen arvoinen - kyseessä on ehdottomasti hieno ja taidolla kirjoitettu kirja. Minä koin kirjan kuitenkin turhan ahdistavaksi ja negatiiviseksi, sillä kurjuuden ja kauheuksien perään tuli aina vain uusia kamalia asioita. Kaikesta huolimatta kirja on hieno kuvaus ystävyydestä ja aikuiseksi kasvamisesta. 

★★★★



Jojo Moyes: Elä rohkeasti

Louisa Clarkista kertovan trilogian päätösosa Elä rohkeasti oli hyvin etenevää ja viihdyttävää luettavaa, mutta jäi kauas Moyesin parhaimmista. Tätä lukiessa alkoi miettiä, olisiko hieno Kerro minulle jotain hyvää ollut parempi jättää itsenäiseksi teoksekseen. 

★★★



Jenny Han: P.S. I Still Love You (äänikirja)

Jenny Hanin To All The Boys I've Loved Before oli niin ihastuttava, että P.S. I Still Love You lähti kuunteluun heti perään. Ja se oli yhtä ihana kuin sarjan ensimmäinen osa - veti hymyn korviin ja sai ajoittain nauramaan ääneen. Oikea hyvänmielenkirja!

★★★★



Lars Wilderäng: Tähtipöly

Lars Wilderängin trilogia on ollut minulle todella ristiriitainen kokemus. Sarjan avausosa Tähtikirkas on yksi parhaita tänä vuonna lukemistani kirjoista. Toinen osa Tähtisade tuotti puolestaan pettymyksen ja tämä viimeinen, Tähtipöly - no, se oli parempi kuin toinen osa, mutta selvästi huonompi kuin avausosa. Kokonaisuutena kirja kuitenkin päätti trilogian ihan hyvin. 

★★★




Miltä sitten näytti koko lukuvuosi 2018? Siitä seuraa oma postauksensa pian!

You Might Also Like

0 comments