Elokuun luetut

11.01

 

Elokuu oli minulle erikoinen lukukuukausi, sillä kuuntelin poikkeuksellisen paljon äänikirjoja. Sain loppuun kolme äänikirjaa, kun perinteisiä kirjoja tuli luettua neljä. 

Elokuussa lukeminen takkusi, osittain varmaan johtuen loman loppumisesta ja arjen alkamisesta. 

Kuukauden paras oli Jani Toivolan Musta tulee isona valkoinen, jonka kuuntelin äänikirjana. 

Elokuussa luin siis seuraavat: 


Jussi Adler-Olsen: Tapaus 64

Olen pitänyt kovasti Adler-Olsenin Osasto Q -sarjasta, mutta sarjan neljäs osa oli mielestäni tähän mennessä heikoin. Ei kirjassa itsessään mitään varsinaista vikaa ollut, ja hyvä se lopulta olikin, mutta ehkä kirjan teema ei tällä kertaa ihan osunut. Toisaalta olin lukenut kesällä jo kohtalaisen paljon dekkareita, joten ehkä genrekin vähän tökki. 

★★★★

» Koko arvio tulee myöhemmin


Jenny Colgan: Majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua (äänikirja)

Lukupiirimme elokuun kirjaksi valikoitui paljon suosiota saanut romanttinen viihderomaani. Kirja oli mainio kesäkirja ja sopi hyvin kuunneltavaksi marjoja poimiessa ja ruokaa laittaessa. Mikään erikoinen kirja tämä ei kuitenkaan ollut: juoni oli varsin kliseinen ja ennalta-arvattava, ja henkilöhahmot kevyitä. 

★★★

» Koko arvio tulee myöhemmin


Harper Lee: Kuin surmaisi satakielen

Olen luvannut lukea enemmän klassikoita, joten osittain siitä syystä tämäkin valikoitui luettavakseni. Lisäksi se täytti kivasti Helmet-lukuhaasteen kohdan, jossa etsittiin 2010-luvulla kuollutta kirjailijaa. Kuin surmaisi satakielen oli varsin kiinnostava ja hyvin myös tähän aikaan sopiva teos, mutta aavistuksen puuduttava ja hidastempoinen. 

★★★

» Koko arvio tulee myöhemmin


Cecilia Samartin: Nora ja Alicia

Olen pitkään halunnut lukea Cecilia Samartinia, mutta minulla ei silti ollut suurempia odotuksia tälle kirjalle. Yllätyin positiivisesti - tämähän oli todella mielenkiintoinen ja kauniisti kirjoitettu tarina ystävyydestä. En muista koskaan lukeneeni mitään Kuubasta kertovaa kirjaa, joten kirja oli senkin vuoksi kiinnostava. 

★★★★

» Koko arvio tulee myöhemmin


Julia Thurén: Kaikki rahasta (äänikirja)

Olen kuunnellut Julia Thurénin podcasteja, mutta lykännyt kirjan lukemista, koska olen ajatellut että se toistaa podcasteissa jo kerrottuja asioita. Aika paljon samaa onkin, mutta toisaalta kertaus on aina hyväksi. Kattava ja innostavasti kirjoitettu perusteos rahasta, taloudenhallinnasta ja säästämisestä - sopisi mainiosti vaikkapa lukioikäiselle tai omaa taloudenpitoaan aloitteleville. Itse en saanut kirjasta irti mitään kovin uutta tai ihmeellistä. 

★★★★

» Koko arvio tulee myöhemmin


Philip Teir: Tällä tavalla maailma loppuu

En tiennyt kirjasta mitään, mutta jostain syystä olin kirjannut sen lukulistalleni. Tarina olikin vangitseva ja tunnelmaltaan hieno: yksi perhe ja yksi kesä kesämökillä, paljon vaiettuja asioita ja perheen sekä naapureiden välisiä keskinäisiä suhteita. 

★★★★

» Koko arvio tulee myöhemmin


Jani Toivola: Musta tulee isona valkoinen (äänikirja)

Tämäkin oli odottanut lukemista pitkään, mutta nyt bongasin sen äänikirjana Toivolan itsensä lukemana ja otin kuunteluun. Hieno kirja! Toivola kertoo elämästään avoimesti ja rohkeasti. Hän sanoittaa tunteitaan ja ajatuksiaan niin hienosti, että vaikka en lähtökohtaisesti ole ihan hirveän kiinnostunut Toivolan elämästä tai tekemisistä, olin hyvin kiinnostunut siitä, mitä hän kirjassaan sanoo. 

★★★★★

» Koko arvio tulee myöhemmin

You Might Also Like

0 comments